dissabte, 16 de setembre del 2017

IT


Si "Verónica", de Paco Plaza, ens retornava als anys noranta, "It", una altra faula terrorífica, ens porta als mítics vuitanta. Si allà eren els "Héroes del silencio", aquí són "New Kids on the Block" el referent musical, mentre que el cinematogràfic és una barreja de "Pesadilla en Elm Street" i "Los Goonies".

El film dirigit per Andy Muschietti ("Mamá") és una adaptació canònica, fidel a l'esperit del clàssic de Stephen King, a la seva recreació nostàlgica d'un estiu en què uns nens es fan homes, descobreixen el sentit de l'amistat o el primer amor, però també pateixen les amenaces d'uns adults miserables o els atacs d'uns adolescents que els sotmeten a un bullying salvatge malgrat que ningú no coneixia encara aquesta paraula; mentrestant, un ésser maligne que s'alimenta de les nostres pors es vesteix de pallasso i terroritza els vilatans.

Muschietti resol la proposta amb elegància i eficàcia, aconseguint moments força inquietants. La seva versió és clarament superior a l'adaptació televisiva que va dur a terme Tommy Lee Wallace l'any 1990 però Bill Skarsgard no aconsegueix millorar Tim Curry en la seva caracterització del sinistre Pennywise.

2 comentaris:

Pedro Rodríguez ha dit...

Totalmente de acuerdo contigo. "IT" fusiona la aventura juvenil ochentera al estilo de "Cuenta conmigo", "Los Goonies" y la magnífica serie "Strangers Things" con el cine de tono sobrenatural y el terror slasher para construir el andamiaje de una historia emocional y angustiosa que indaga en las perversiones y abusos de la vida real y las traslada a un espacio fantástico en donde un grupo de chavales marginados se adentran para convertirse en héroes luchando contra el crimen y la depravación.

Un abrazo.

ricard ha dit...

La descripción realista del pueblo de Maine no impide una permanente atmósfera onírica. Como en "Pesadilla en Elm Street", el sueño (mejor dicho, la pesadilla) irrumpe sin previo aviso en la vida de los protagonistas.

Un abrazo.