dijous, 22 de maig del 2014

HOMENATGE A GORDON WILLIS

Gordon Willis, el director de fotografia que il·luminava a partir de la foscor, que Coppola va fitxar per a "El padrino" després de veure el seu treball a "Klute" (Alan J. Pakula, 1971), i que va col·laborar en els millors treballs de Woody Allen, ha mort. Portava temps jubilat, no va ser un dels més prolífics dintre del seu ofici i mai no va treballar de cara a la galeria. En qualsevol cas, ha estat un mestre indiscutible i la majoria dels seus treballs han passat a la història.

"Klute", de Pakula, inspiració de Coppola:








Fotografia vintage per a "El padrino II":



Allen:










Pakula:



I un títol de culte:


4 comentaris:

miquel zueras ha dit...

Gordon Willis era fantàstic, un mestre del color, el blanc i negre, la llum i les ombres. L´efecte que treu del restaurant decorat en blanc i negre de "El Padrino" (l´escena en que Pacino mata a Lettieri i Hayden amb la pistola del lavabo) és inoblidable. La fotografia de "Stardust Memories" és el millor de la pel.licula.
Salut. Borgo.

ricard ha dit...

La fotografia de "Stardust Memories" és magnífica. I penso que la pel·lícula tampoc no és tan dolenta; Allen es passa de frenada mirant-se el melic, però té grans moments.

L'escena del restaurant d'"El padrino" és fantàstica. Al meu post sobre el film en vaig destacar la utilització de la banda sonora (http://classicscinema.blogspot.com.es/2010/08/el-padrino.html).

Salut.

Pedro Rodríguez Bermejo. ha dit...

Gordon Willis fue, sin duda, uno de los directores más queridos por los directores del nuevo Hollywood, aquella generación de jóvenes lobos que revolucionaron la meca del cine en la década de los 70 (Hal Ashby, Coppola, Alan J. Pakula, Irvin Kershner) y por supuesto, Woody Allen. Fue una verdadera injusticia que sólo ganara un Oscar por el conjunto de su obra.

Un abrazo

ricard ha dit...

Bueno, los Oscar honoríficos los reciben siempre los mejores. Un abrazo.