dissabte, 6 d’abril del 2013

DRAGÓN


Si al Japó tenen els samurais i el codi de conducta del Bushido, a Xina hi ha el Wu Xia i els seus guerrers experts en arts marcials i amb una habilitat sorprenent per vèncer la llei de la gravetat quan lluiten. Una tradició que també alimenta un gènere cinematogràfic peculiar i exportable arran de l'èxit de "Tigre y dragón" (Ang Lee, 2000).

Aquest film de Peter Chan del 2011 només acull el dragó en el seu títol, però és una mostra paradigmàtica del gènere Wu Xia i té un argument que recorda poderosament "Una historia de violencia" (David Cronenberg, 2005): un home viu tranquil amb la seva família i es dedica a fabricar paper en un poblet xinès l'any 1917; quan uns facinerosos arriben per tocar allò que no sona, se'n desempallega amb tanta eficàcia que un detectiu de la ciutat amb molt sentit del deure i afeccionat a l'acupuntura comença a sospitar que oculta la personalitat d'un guerrer assassí. Les escenes d'acció són realment espectaculars i la trama és plena de conflictes morals i situacions insòlites.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

lliçó moral: no toquis el collons a la gent que sembla tranquila perquè descobriràs que tenen molt mala llet

David Amorós ha dit...

Realment divertida i ben feta. És certa la semblança amb Cronenberg, no m'ho havia plantejat, encara que el to és ben diferent.
Una abraçada.

ricard ha dit...

pons007: Ni més ni menys.

David: Crec que a Sitges va tenir força èxit. El títol original és "Wu Xia" i vol ser un homenatge al gènere.

Una abraçada.