dimarts, 18 de desembre del 2012

LOS IDUS DE MARZO


"Los idus de marzo" (2011) ens presenta un candidat a les primàries del Partit Demòcrata d'idees progressistes, discurs transparent i presència física impactant. Podria ser George Clooney si es dediqués a la política; de fet, és George Clooney, que interpreta i dirigeix la cinta. El protagonista, però, és Ryan Gosling ("Drive"), l'ajudant del seu cap de campanya (Philip Seymour Hoffman), un xicot idealista i intel·ligent amb molt de futur. Però li falta una mica d'experiència. No passa res; en el decurs de la campanya tindrà ocasió d'averiguar que en el món de la política no hi ha un pam de net i que cal renunciar als ideals i pactar amb el diable per obtenir la victòria... O conservar la feina.

Tot i algun gir dramàtic una mica forçat, "Los idus de marzo" és un film d'arrel clàssica sòlid, molt ben interpretat (ja heu vist els noms), eficaç i molt útil per entendre perquè tots els qui ens manen acaben enganyant-nos: doncs perquè els honestos no poden guanyar unes eleccions.

4 comentaris:

Javier Simpson ha dit...

Y si las ganan se corrompen sean del signo político que sean… y si no se corrompen no pueden con el sistema. Ya se sabe quien manda aquí, y si alguien no lo sabe enseguida te lo hacen saber.
Me parece que las pelis dirigidas por Clooney están bien. Es un director que tiene su interés; creo que con el tiempo ganará, como le ocurrió a Clint Eastwood.
Un abrazo, ricard, y que tengas unas felices fiestas. Buena reseña.

ricard ha dit...

Sin duda, Clooney es un buen director, aunque no creo que llegue al nivel al que ha llegado Clint Eastwood. Da un poco la impresión de que se pone detrás de la cámara para divulgar su ideario progresista, utilizando un lenguaje claro y directo, pero sin más genio ni ambición. Bueno, tampoco ha hecho tantas películas, le daremos un margen de confianza. Igualmente, Javier, te deseo felices fiestas. Un abrazo.

Sandra Mantas ha dit...

Totalment d'acord amb la valoració. Tot i certs excessos i la poca sorpresa del conjunt, a pel.lícula està molt ben fotuda i dirigida i val la pena. Una abraçada.

ricard ha dit...

A més, és força entretinguda. Una abraçada.