divendres, 22 de juliol del 2011

BON APPÉTIT


Una coproducció europea ambientada al món de l'alta cuina, que explica els afers amorosos entre uns aprenents de xef que provenen de nacionalitats diverses, formaria part d'un subgènere amb molts exemples recents que van des de "Deliciosa Martha" fins a l'anunci de l'Estrella Damm, i podia haver resultat un plat indigest.

Però "Bon Appétit" (David Pinillos, 2010) no pretén descobrir la sopa d'all. Explica una història d'amor senzilla però que sap eludir els tòpics, servida per dos actors eixerits i que es creuen el paper: la parella formada per l'espanyol Unax Ugalde i l'alemanya Nora Tschirner (tota una revelació). Un film notable i entendridor i que té l'avantatge afegit de mostrar com amb un grapat de fideus i dos ous a la nevera es pot fabricar un plat que sembla dissenyat pel mateix Ferran Adrià.

2 comentaris:

Pilar ha dit...

Em va encantar aquesta pel-lícula.
El millor de tot, "el farcit" que hi ha al mig dels diàlegs...És a dir, la història d'amor i com ens la mostren.

ricard ha dit...

Gràcies pel teu comentari, Pilar, que manté l'estil culinari del post.