dilluns, 17 de juny de 2019

INFILTRADO EN EL KKKLAN


Spike Lee reincideix en el cinema militant però des d'una òptica una mica diferent. "Infiltrado en el KKKlan" (2018) es basa en uns fets reals més aviat pintorescos: a començaments dels setanta, l'únic policia afroamericà de Colorado Springs contacta per telèfon amb la divisió local del Ku Klux Klan i decideix infiltrar-s'hi. El fet que sigui negre és un problema; la solució és quasi igual de surrealista, ja que, mentre ell parla per telèfon, qui assisteix a les trobades és un policia blanc, sí, però jueu.

El film recrea els colors i els ambients dels setanta, incloses per descomptat la moda afro i la música funky, i manté un to lleuger sense ocultar, però, la gravetat de l'amenaça dels supremacistes blancs. Tot i que els que surten al film són una mica totxos. I embogeixen revisant la pel·lícula de David Wark Griffith "El nacimiento de una nación".

4 comentaris:

miquel zueras ha dit...

Té estones divertides encara que Spike Lee segueix sent una mica panfletari com si pensés que l´espectador és curtet i no capta bé el missatge. També crec que quedaría millor amb 20m. menys de metratge.
Curiós veure en un paper secundari a Michael Buscemi, el germà de Steve.
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

Totalment d'acord. No sabia que Steve Buscemi tingués un germà també actor, i encara més de culte segons sembla.

Salut!

Pedro Rodríguez ha dit...

En clave de comedia negra, Spike Lee nos regala otra de sus películas doctrinarias y discursivas cercana al panfleto. Comprendemos y compartimos su rabia y temor ante un dirigente tan zafio, machista y racista como Trump, pero se equivoca al elegir una fórmula tan simple y lineal, sin apenas aristas.

Un abrazo.

ricard ha dit...

Bueno, pero al menos consigue un producto entretenido.

Un abrazo.