dilluns, 16 de juliol del 2018

HEREDITARY


El cinema fantàstic i de terror continua demostrant el seu bon estat de salut gràcies a l'aportació de directors joves com el senyor Ari Aster, qui, amb "Hereditary" (2018), signa el seu primer i excel·lent llargmetratge.

Comença com un melodrama familiar, molt ben interpretat per Toni Collette, per derivar ben aviat cap al terror més absolut. Com que el film va revelant de mica en mica la substància del misteri que amenaça la ja no gaire alegre llar dels Graham, només diré que l'esquema argumental té més d'un precedent il·lustre i, fins i tot, s'assemblaria a molts títols del gènere si no fos per l'habilitat i elegància amb què Aster combina els elements de la trama, situant-nos al bell mig d'un malson en què no hi ha un protagonista clar ni cap certesa que ens permeti refugiar-nos de l'allau de situacions terribles i d'idees i imatges pertorbadores, tanmateix fascinants algunes d'elles, com el món en miniatura que fabrica la mare en el seu taller i que contribueix a diluir el context quotidià en una atmosfera de conte gòtic i a assenyalar metafòricament la insignificança d'uns personatges manipulats per forces d'origen sobrenatural i més aviat malèfic.

Fa patir molt però no us queixeu que d'això es tracta.

4 comentaris:

miquel zueras ha dit...

Fascinant l´univers de miniatures i decorats, però "Hereditary" no m´acabat de convencer per el seu ritme irregular. Penso que triga molt en arrencar i cap el final és "desmadra" bastant. Crec que no calia tants primers plans de Tony Colette per mostrar com està de fotuda.
Sobre les referències a mi m´ha fet pensar en "La semilla del diablo".
Salut!
Borgo.

ricard ha dit...

És una barreja de "La semilla del diablo" i "El exorcista".

Salut!

TRoyaNa ha dit...

Ricard,
em genera curiositat,més si dius que es una barreja de "La semilla del diablo" i "El exorcista" només em frena la por......soc un poc cagueta, la veritat,i ja,ja sé que d´això es tracta....supose que n´hi haurà que escollir bé l´ocasió,per eixemple,en grup.
Un abraç

ricard ha dit...

No és apta per a tots els paladars. Compte si hi vas en colla, no es produeixi cap cisma. Qui avisa no és traïdor.

Una abraçada.